3 Şubat 2012 Cuma

Kek Tarifi





Şimdi size, Emre'ye yaptığım sağlıklı bir kekin tarifini vereceğim. Çok tatlı meraklılarını açmayabilir. Biz severek mideye indiriyoruz. Öyle yemek ustası falan olmadığım için biraz göz kararı bir tarif olacak.

Malzemeler:

3 yumurta
yarım kavanoz pekmez
bir su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik riviera zeytinyağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 orta boy havuç rendesi
yarım elma rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
istediğin kadar kuru üzüm ( tatlı sevenlere iyi bir çözüm ya da damla çikolata da koyabilirsiniz.)
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Öncelikle şeker yerine pekmez kullandığımdan ayarı biraz el yordamıyla tutturmak lazım.
yumurta ve pekmezi 3-4 dakika çırpın
sütü ve sıvı yağı ekleyin
un ve kabartma tozunu ekleyin ve hafifçe karıştırın ( eger yoğunluğu iyi olmazsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. normal tarifte 2 su bardağı un diyor ama pekmez etkisi biraz arttırmak gerekiyor.)
geri kalan bütün malzemeleri de karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
180 derecede pişirin.
Bence süresi her fırına göre değişiyor. En iyisi arada bıçakla kontrol etmek. Bizim mini fırında 40-50 dakika arasında pişiyor sanırım. Tipi " vaaay süper" olmayabilir. Aldanmayın.

Hadi bakalım benden de tarif aldınız ya. Umarım güzel olur. Afiyetler.


2 yorum:

  1. amanın! kalsın bu kek tarifi burda, bilayre kağıda aktarayım (vakit bulabilirsem). biz normalde yağsız yapıyoruz kekleri, bakalım bunu da deneyceim, becerirsem -ki pekmezle hiç aram yok, o halde yağsız versiyonuna da cesaret ederim belki :)

    YanıtlaSil
  2. Aslına bakarsan bende yazan yağı koymuyorum. Zaten tarifden bayaa bir saptım, bari yağı değiştirmeyeyim dedim. Bence senin vers. de güzel olur. Artık yemeye geliriz:))

    YanıtlaSil