31 Mart 2012 Cumartesi

İyi Cüceler



Emre'nin bebekliÄŸinden beri keyifle yaptığımız aktivitelerden biri kitap okumak. Hele hele karakterleri seslendirmeye bayılıyorum. Emre daha yeni doÄŸmuÅŸtu; yalnızken ne yapacağımı bilmezlikten moby wrap'e Emre'yi baÄŸlar; evin içinde volta atarak Küçük Prens'i okurdum. AÄŸlaması durup; sakinleÅŸene kadar. Aylar geçti. Birlikte bir sürü hikayeler, kitaplar, masallar okuduk. Artık Emre 1.5 yaşında ve eskisi gibi oturduÄŸu yerde anlattıklarımı dinlemiyor. Sayfaları karıştırmayı, yırtmayı, hayvan sesleri çıkarıp; araba gördüğünde "abara abara" diye bağırmayı seviyor.  Hatta; nasıl bir kitap sevgisi aşıladıysak kitapları öpmeyi ve geceleri onlara sarılarak uyumayı tercih ediyor. Favorisi " Pisi Kedi" serisi. Kısaca; ikimiz de kitap kurduyuz.

Bu sıralar sıkça farkettiÄŸim bir durum, biz neyi yapmayı tercih edersek o da aynısını tercih ediyor. Evde, kırk yılda bir açılan tv'yi görse bile tercihi yine kitap karıştırmak oluyor. Geçen hafta balkonumuza çiçek ektik. Åžimdi çicekler için çıldırıyor. Her gelene çiçekleri gösteriyor. Birlikte portakal sıkmak ve ÅŸerefe kaldırarak içmek; yaptığı resimleri çerçeveleyip asmak ikimizi de eÄŸlendiren ev iÅŸleri. Yaptıklarını duvarda, ektiklerini balkonda görmek çok neÅŸe veriyor Emre'ye. 
Kitaplara dönersek; Taksim Ä°stiklal Kitapevi kapanıp da DNR açıldığından beri, yalnızca çocuk kitaplarının bulunduÄŸu kitapçıları tercih eder olduk. Bizce aralarında en eÄŸlencelisini de sonunda bulduk; Ä°yi Cüceler. Tam anlamıyla hayalimdeki mekana, kitaplara, dekora ve çalışanlara sahip ÅŸirin, samimi, harika bir yer. Ä°yi Cüceler'deki herkes aradığınızın ne olduÄŸunu biliyor. Sanki bütün kitapları okumuÅŸlar gibi. Oyuncak da var ama her yerde bulamayacağınız türden. Bizce en güzeli etkinlikleri. Salı pazar okuma günleri, kurabiye yapımı, origami; el iÅŸi atölyesi, müzik dinletileri. Her yaÅŸa uygun keyifli ve sanatsal etkinlikler mevcut. Henüz birine katılma fırsatımız olamadı ama çok eminim çocuklar için eÄŸlenceli bir ortam sunuyorlar. Bizce kaçırmayın. Aradığınız her kitap orda. 
iyicuceler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder